Există câteva sfaturi pentru a face instalarea mai usoara si corecta a sistemului  şi pentru a asigura buna funcţionare a acestuia

Alinierea pernelor de aer

Este important pentru funcţionarea kit-ului ca pernele de aer sa fie aliniate .

La instalare se aliniaza vizual pernele de aer. Nu este nevoie de a utiliza un alt dispozitiv de măsurare, deoarece perne de aer suporta o anumita toleranta.

Cele mai multe kituri permit reglarea pozitiei din consolele inferioare sau superioare astfel incat pernele sa fie aliniate.

Pozitia consolelor inferioare si superioare trebuie sa fie paralela. Cel mai important aspect este inaltimea de lucru al pernei. De acea se recomada utilizarea kit-ului pe aplicatile stabilite de Fireston ele fiind calculate si proiectate asfel incat pernele sa lucreze in bune conditi ani buni.


Cuple rapide pe circuitul de aer

Firestone are in dotare aceste cuple pentru a usura montajul. Odata ce ati masurat distanta dintre perne si urmatoarea legatura ( supapa de unflare, T-eu de pe circuit ) puteti taia furtunul dar NUMAI CU UN CUTIT FOARTE ASCUTIT . Apoi apasati foarte bine pentru inbinare.

Gresit                           Correct                                          Folositi cuter special

Asamblarea tubului


Verificare perne aer

Dupa instalare asigurati-va ca in jurul pernei aveti 1.5 – 2 cm spatui liber. Daca exista vreun obiect cautati sa-l relocati.


Accesorii sistem

Firestone oferă o gamă largă de accesorii care ne ajuta la montajul sistemelor. Unele sfaturi rapide care se aplică la toate accesoriile Firestone

  1. Toate compresoarele Firestone  nu contin ulei sau nu sunt angrenate de curele. Din acest motiv pot fi montate in orce pozitie.
  2. Asigurativa ca va conectati compresorul pe plusul electric care este decuplat cand nu aveti cheile in contact.
  3. Compresoarele pot fi montate sub capota, in cabina sau de-alungul sasiului intr-o zona protejata (in special de apa si caldura)